Arnhem-Centrum en omgeving

Welkom in Arnhem, of Èrnem, zoals we het in Arnhem uitspreken.
Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en staat internationaal bekend om “de Slag om Arnhem”. In de Tweede Wereldoorlog speelde Arnhem een belangrijke hoofdrol vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van Operatie Market Garden.
In het Airborne museum aan zowel de Rijnkade als in Oosterbeek vind u hier veel informatie over. Maar ook Bronbeek is een bezoek waard. Museum Bronbeek belicht de koloniale vaderlandse geschiedenis. Centraal staan de invloed van de overheid op de koloniale samenleving en het optreden van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Eén van de leukste en mooiste musea van Nederland is Het Openluchtmuseum in Arnhem. Oude huisjes, molens, poffertjeskraam en oude ambachten, dit vind u allemaal in dit museum. Leuk voor jong en oud!
Wie van kunst houdt, kan ook in Arnhem terecht. Wat dacht u van Museum Arnhem, een museum voor moderne kunst, hedendaagse kunst, toegepaste kunst en vormgeving, met de nadruk op kunst van de 20e eeuw.
Of breng een bezoek aan het Kröller Müller museum, met 1 van de grootste beeldentuinen van Europa. Tevens vind u in het Kröller-Müller Museum de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er diverse andere musea in Arnhem te vinden, zoals het Trolley museum, het Watermuseum en het Vitesse Museum.

Naast musea heeft Arnhem ook een prachtige dierentuin, Burgers Zoo. Breng een bezoek aan de Mangrove, het Aquarium, de Bush, of ga op Safari.

Een groot deel van het landelijke gebied van Arnhem kenmerkt zich door veel natuur. Park Sonsbeek, Stadsblokken-Meinerswijk en Nationaal Park De Hoge Veluwe geven de gemeente een ‘groen’ karakter.
En deze zijn op korte afstand van onze Bed & Breakfast. Op 5 km afstand vind u Meinerswijk, op 6,5 km Park Sonsbeek en iets verder, op 14 km afstand ligt Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Uitgaan in Arnhem

Arnhem is een bekende uitgaansstad. Centraal gelegen bevinden zich de Korenmarkt en de Varkensstraat met voornamelijk grand cafés, discotheken, clubs en grote terrassen. De Korenbeurs wordt omgebouwd tot een dagelijks geopende foodhal en opent in 2019 haar deuren. De Rijnkade is bekend om de terrassen tijdens de zomermaanden. Ook op andere locaties zoals het Jansplein bevinden zich restaurants en cafés. Bij het station op het Stationsplein zijn grand cafés, terrassen, restaurants en een bioscoop te vinden,

Arnhem heeft ook veel horecagelegenheden. Diverse bekende koks hebben Arnhem als locatie gekozen o.a. Frites Atelier van Sergio Herman, Jamie’s Pizzeria van de Britse chefkok Jamie Oliver en Slaatje-Bla van televisiekok Estée Strooker.

Winkelen

In Arnhem kun je heerlijk shoppen. Arnhem-Centrum met de bekende Ketelstraat, Roggestraat, Vijzelstraat, Rijnstraat, Koningsstraat, Bakkersstraat en de Jansstraat is autovrij. Naast vele kleine winkeltjes hebben de meeste grote winkelketens zoals H&M, Zara en Primark er een vestiging.
In de Bakkersstraat vindt men de grote namen. (Tommy Hilfiger en Laura Ashley)
Rondom het hoofdgebied zijn er diverse straatjes met leuke winkels zoals het Eiland, het Hemelrijk, de Singels en de kwartieren (Stegenkwartier, Rijnkwartier, Rozetkwartier, Korenkwartier, Musiskwartier, Spijkerkwartier, Boulevardkwartier, Eusebiuskwartier, 7 straatjeskwartier, Janskwartier en Stationskwartier). Op loopafstand van de binnenstad is het Modekwartier gevestigd. Hier bevinden zich vijftig winkels en zeventig bedrijfsruimten op het gebied van mode en design.

Voor Arnhem is er voor ieder wat wils, voor jong en oud, voor natuurliefhebbers en stadsmensen.
Breng een bezoek aan deze gezellige en mooie stad, en geniet van alles wat Arnhem te bieden heeft!

Deel dit:
Scroll to top